Volg de Harskampse Volvo FH 16 op FaceBook!          

 

WedstrijdVerslag

Zaterdag 17 augustus wordt er weer gereden in Meerkerk

Speelziek mag als eerste de baan op en zijn afstand is 81.63 meter en de sleepwagen wordt zwaarder gezet dus komt de zwarte scania later terug. Team Hendrikse rijdt een full pull en ook na deze run wordt de sleepwagen nog iets zwaarder gezet . En dan kan de wedstrijd beginnen. Volvo FH16 uit Harskamp , de mannen staan er goed voor in het klassement en kunnen wanneer alles goed gaat vandaag Nederlands Kampioen worden maar het moet nog wel even gebeuren. Henk Schregardus gaat op weg en zoals wel vaker gebeurde dit jaar ook nu weer een full pull voor hem met de mooie rode volvo. NL truck rijdt zijn tweede wedstrijd dit jaar maar heeft al snel door hoe het werkt, en ook Lucas rijdt een mooie full pull en hij komt terug in om de finale te rijden. P. Bos veevoeders heeft iets moeite met de afstelling van de sleepwagen en komt hierdoor niet verder dan 96.91 meter. Shavepower helemaal uit Zwartewaal is ook aanwezig om hier te rijden , maar helaas voor de mannen in het groen komen ze niet verder dan 88.60 meter en er hapert iets , jammer genoeg moeten ze de baan afgesleept worden. Bramos repair is hierna aan de beurt en helaas voor Jacco is het gebeurt bij 62.32 meter. Allemaal witte rook zien we en naar blijkt zijn er turbo problemen bij de grijze volvo. Speelziek opnieuw voor de Big Benz en ze komen net iets verder dan de vorige run, 83.60 meter kunnen we opschrijven. Team Hendrikse voor de officiele afstand, Corne gaat op weg en stopt bij 108.45 meter en mag ook finale rijden straks. Als laatste JB trading met de gebroeders B. op de bok, Henry houdt het hoofd koel en rijdt ook gewoon de full pull lijn over.

En dan is het finale tijd en de volvo FH16 uit Harskamp mag de dans openen. Er zijn veel fans uit Harskamp aanwezig en dat legt wel wat druk op de schouders van Henk maar hij rijdt een prachtige run en zet de sleepwagen pas stil bij 108.10 meter. Dus kunnen de overige finalisten nu echt aan de bak. NL truck de zwarte brommer scania gaat een poging wagen maar helaas was de afstand van de voorganger net iets te ver, maar met 104.59 meter kan hij zeker thuis komen. Team Hendrikse wil de strijd serieus aangaan emaar moet zijn meerdere erkennen in de rode volvo e de zwarte scania. De afstand van 99.45 meter is niet genoeg voor een overwinning vandaag. Als laatste de Renault van JB Trading voor de Sleepwagen. Hobbelend gaat Andre van start maar ook hij vind het juiste pad en als de Renault stil staat is iedereen stil. Ze komen 1 cm te kort om de tweede prijs mee naar huis te nemen want de zwarte brommer scania had 104.59 meter en de Renault had 104.58 meter gereden met de Big Benz.

De prijzen zijn verdeeld, Volvo FH16 uit Harskamp is eerste hier in Meerkerk en tevens NEDERLANDS KAMPIOEN 2013, , 2de  is NL Truck en de 3de  prijs gaat met JB Trading mee naar Ede. Team Hendrikse mag zeker niet ontevreden zijn want een 4e plek hier in het mooie meerkerk is zeker niet slecht.

  

 

WedstrijdVerslag putten zaterdags

Zaterdag 13 juli

Bio Diesel mocht de wedstrijd van de trucks openen en deed dat met een afstand van 80.51 meter en hij doet zijn run over. Nu stond NL truck op het programma maar deze was er nog niet en JB trading kwam de baan op. Gisteren de overwinning mee naar huis genomen en dat smaakt naar meer volgens de heren van dit team. De auto was prachtig versierd want Henry B. was jarig en de truck ging op weg. Helaas geen full pull vandaag en de afstand van 106.44 was een twijfelgeval van wel of geen finale rijden, afwachten dus. Volvo FH16 uit Harskamp staat er ook weer, en wat ze wel vaker doen doen ze ook nu weer gewoon over de full pull lijn gaan en een finale afdwingen. Team Hendrikse druk bezig geweest voor collega NL truck doet het ook wat de volvo uit Harskamp deed en er komt een finale dus. Bramos repair heeft het iets moeilijker dan de avond ervoor maar een afstand van 89.45 meter is helaas niet genoeg om nog een keer terug te komen op de baan. P. Bos veevoeders heeft zich voorgenomen niet weer de baan uit te gaan en rijdt een hele strakke run en komt uit op 95.08 meter. Shavepower met de nieuwe versnellingsbak aan de start, het groene monster gaat van start en stopt bij 92.25 meter. Bio Diesel opnieuw op de baan en hij doet het beter dan in de proeftrek, Bijna 7 meter verder dan de voorgaande run en de afstand is 87.17 meter. En als laatste eindelijk de NL Truck op de baan, het heeft erom gespannen of het ging lukken maar het is gelukt. Lucas zelf achter het stuur houdt het hoofd koel, gaat netjes op weg en stopt pas bij 100.21 meter.Na enkele keren goed kijken blijkt dat deze scania gewoon mee gaat rijden in de finale en dat op zijn eerste wedstrijd, een grootse prestatie.

En dan is het tijd om finale te gaan rijden . JB Trading mag weer de spits afbijten en de wisseling van de wacht maakt niets uit, de truck stopt pas bij 98.97 meter en de distance to beat staat genoteerd. Volvo FH16 uit Harskamp opgezweept door speaker Arco gaat als een beul te keer, de Volvo is bijna niet tot stoppen te krijgen en het lukt de big benz pas bij 121.70 meter en gewoon bijna in de bult. Team Hendrikse probeert het ook maar helaas komt deze prachtige scania niet verder dan 94.10 meter. En als laatste de NL truck voor de sleepwagen, Lucas gaat een tandje lager dan run 1, verliest wat snelheid maar zijn prestatie is er niet minder om. 86.40 meter kunnen we opschrijven, en dat is goed voor plaats 4 in Putten op de beachpull. 3 was Team Hendrikse, 2 was JB Trading en 1 was de Volvo FH16 uit Harskamp. En toen was het wachten op de bekers en de supersport trucks. Organisatie Beachpull Putten bedankt voor 2 mooie dagen truckpullen,

1e volvo fh 16 harskamp 121,70

2e jb trading  98,97

3e team hendrikse 94,10

effe een filmpje )

 

 

 

 

Sport trucks putten vrijdags

P. Bos veevoeders mag als eerste de baan op en helaas een afstand van maar 95.16 meter voor het gele Dafje en hij doet zijn proeftrek over.JB Trading had haast want als een speer ging de mooi bestikkerde Renault de baan over en de full pull lijn werd voorbij gereden. Bramos repair met de grijze volvo verbaasde velen want Jacco reed gewoon een Full Pull en hij wist een plekje in de finale te veroveren. Team Hendrikse reed heel strak en heel mooi de baan over en ook zij komen terug in de finale. De rode volvo FH 16 uit Harskamp, momenteel koploper in het klassement doet wat hij aan aan zijn stand verplicht is rijdt een full pull en het gaat een spannende finale worden vanavond. Speelziek komt eraan en gaat van start en helaas komt hij niet verder dan 85.92 meter. Robert Bos weer op de baan en ook hij rijdt een full pull maar helaas ver over de witte lijn heen en dit heeft een disk. tot gevolg, jammer voor deze amnnen. Bio diesel uit Kampen doet ook een poging maar helaas is de afstand van 87.98 meter niet goed.Van Bentum was afwezig hij had koelwater bij de olie zitten, Bad Bull deed ook niet mee ivm motorschade en NL Truck was er ook nog niet bij maar zet alles op alles om er morgen wel bij te zijn.

 

En dan wordt het tijd om finale te gaan rijden. En JB Trading is de eerste truck die aanhaakt. En de Renault gaat weer goed op weg richting de full pull lijn, deze wordt zelfs ver voorbij gereden want er komt 119.12 meter op het scorebord te staan. Bramos repair met Jacco en Henry op de bok gaan ook van start maar helaas voor deze heren is de afstand van de voorganger te ver gegrepen en moeten ze genoegen nemen met 95.55 meter. Team Hendrikse ook een van de kanshebbers op de overwinning gaat ook van start en komen dichtbij de afstand van JB Trading, helaas lukt het Corne H. niet om deze voorbij te gaan maar 115.36 meter is zeker niet slecht. Als laatste finalist de rode volvo uit Harskamp voor de Big Benz, ze gaan op weg en rijden Bramos repair voorbij en komen nog een heel eind verder maar 108.51 is niet genoeg voor plaats 1 en 2 hier in Putten.

1e jb trading

2e hendrikse

3e Volvo fh 16 harskamp

 

WedstrijdVerslag speuld

zaterdag 6 juli 2013 komen alle trucks van de 8.5 ton sport ntto klassement samen in speuld.
Het beloofd een mooie wedstrijd te worden met uiteraard heerlijk weer, dus een hoop publiek aan de zijlijn. De deelnemers worden omgeroepen om te gaan wegen, Robert Bos wordt als eerste gesleept naar de weegbrug, aankoppelen en gaan dachten we maar
De teams stonden klaar maar eerst mochten we genieten van een demo die gereden werd door HBT de truck gaat van start en zet een mooie full pull neer.
De wedstrijd gaat beginnen Robert bos bijt de spits af en rijdt een afstand van 91.24 mtr de sleepwagen word lichter gezet en Robert Bos zien we terug.Team Hendrikse staat klaar om het gas in te trappen en dat doet Gert hij zet een mooie full pull neer.De eerste full pull staat genoteerd.
Bramos Repair doet een poging en helaas met een afstand van 88.65 is het niet genoeg om terug te komen voor een finale plaats.Jaap Speelziek is er ook weer bij en deze truck zet een afstand neer van 82.17 mtr helaas jongens ook niet genoeg voor een finale run.Jan v Bentum met zijn oranjescania gaat van start en zet een strakke full pull neer, tweede full pull staat genoteerd, er komt een finale dus. Dan is het de beurt aan JB Trading met Richard achter het stuur, wat gaat het worden jongens vorige week een mooie eerste plaats in Wapenveld en dat smaakt naar meer. Richard gaat van start en rijdt ook gewoon de full pull lijn over.De volvo uit Harskampis aan de beurt en uiteraard zoals verwacht een makkelijke full pull, en het gaat spannend worden straks.Robert Bos is terug en gaat het opnieuw proberen en ja hoor ook voor hem verschijnt een mooie full pull op het scorebord.
Bio Diesel die voor het eerst mee rijd dit jaar zet een afstand neer van 84.40 mtr.Bad Bull mag als laatste gaan strijden om een finale run en dat doen ze zeker door een mooie full pull te rijden maar dan slaat het noodlot zich toe en op de 110 mtr klapt de koelslang kapot en worden ze gediskwalificeerd, het zit de jongens niet mee.Op naar de finale met maar liefst 5 trucks dan word spannend de sleepwagen word zwaarder gezet en Team Hendrikse gaat van start met wederom Gert aan het stuur zet ie een super mooie afstand van 120.27mtr neer, de andere teams kunnen de borst nat maken om deze afstand voorbij te gaan.
Jan v Bentum gaat het ook proberen en zet een afstand van 99.39mtr neer maar of het genoeg is voor een podiumplaats weten we nog niet.
Henry van JB Trading gaat hij Hendrikse voorbij is de grote vraag en het word spannend maar helaas geen eerste plek voor hem maar wel een mooie afstand van 102.69mtr.
De Volvo uit Harskamplaat dit uiteraard niet op zich zetten en we noteren een afstand van 118.21mtr tot nu toe een tweede plek.
Maar die kleine gele Daf moet nog komen met Robert Bos en hij zet in de finale een afstand neer van 99.74mtr

1e hendrikse

2e volvo fh 16 harskamp

3e jb trading

 

Wapenveld 29 juni

De strijd om de punten ging in Wapenveld bij de Sport Trucks verder. En daar gebeurde wat eigenlijk niemand dit seizoen meer had verwacht...

8,5 ton Sport


Nadat JB Trading de eerste run had gemaakt, werd de sleepwagen iets lichter afgesteld. En zo zette Bos de eerste afstand neer, dat deden ze heel goed, de DAF reed een Full Pull.

Dat de Volvo uit Harskamp en team Hendrikse dat hiernaa ook deden, dat was eigenlijk geen verrassing.

Voor het team van Bramos repair was dat iets te ver, met 107,48 meter maakte ze nog een kleine kans op de finale.
Team Van Bentum kon helaas niet verder komen dan 95,20 meter.
De Bad Bull gooide roet in de finalekansen voor Bramos Repair. De Truck reed namelijk een hele mooie Full Pull en was de vierde finalist.
JB Trading kwam hierna nogmaals en schaarde zich in het rijtje van finalisten met een prachtige run.

In de finale zette Bos de eerste afstand neer op 84,32.
De Volvo uit Harskamp ging goed op weg, maar kwam slechts 2,5 meter verder dan Bos. Zou er dan toch iemand voorbij deze rode truck kunnen komen vandaag?
Het antwoord werd algauw gegeven, Team Hendrikse reed koelbloedig voorbij aan de eerder gereden afstanden en stond stil bij 95,94 meter.
De Bad Bull rook kansen, maar zag een podiumplaats aan zich voorbij gaan. Halverwege de run had de truck er geen zin meer in en stond vroegtijdig stil. De problemen waren zelfs zo erg dat de truck niet zelfstandig de baan kon verlaten.

Als laatste mocht JB Trading het gaan proberen.
De truck ging mooi op weg, bleef rijden om vervolgens vlak voor de 100 meter tot stilstand te komen. De 1e plaats werd met gejuich door het team ontvangen. Team Hendrikse was toch ook heel tevreden met de tweede plaats. De Volvo uit Harskamp stond toch nog op het podium met een derde plek.

1e jb trading

2e hendrikse

3e volvo fh 16

29-06-2013 053-BorderMaker - Wapenveld 29-06-2013

 

WedstrijdVerslag oudehoorn

Zaterdag 22 juni 2013

De aftrap is voor Jan van Bentum en hij rijdt een strakke full pull en de sleepwagen wordt verzwaard. Team Hendrikse hierna op de baan en Corne zet een afstand van 94.34 meter neer en doet deze run over. Bramos repair met de grijze volvo doet ook een poging maar komt helaas te kort, 75.66 meter. De Volvo FH16 uit Harskamp staat te trappelen en zoals men verwacht komt er gewoon een full pull te staan op het scorebord. P. Bos veevoeders is de volgende trucker op de baan, en Robert doet velen verbazen met zijn afstand, 104.21 meter dan Shavepower en komt tot een respectabele afstand van 82.12 meter. Jan van Bentum opnieuw op de baan en heeft het duidelijk zwaarder dan in zijn proeftrek. 81.31 meter is zijn afstand. Bad Bull gaat grommend van start rijdt de een na de ander voorbij en stopt pas bij 101.80 meter, momenteel de 3e afstand . Team Hendrikse in de herkansing en de scania doet het goed en ook zij rijden een mooie afstand van 106.41 meter een finale plaats dus met nog alleen JB Trading te gaan. De renault van JB trading had problemen met toerenmeten maar is geholpen door de mannen uit Harskamp. Zij staan zomaar een toerensensor af aan de concurent en dat zegt wel wat over de sportiviteit en collegialiteit in deze klasse.JB trading gaat van start en helaas komen ze te kort om de finale mee te rijden, maar 90.17 meter is goed voor een 5e plaats hier in Oudenhoorn. En dan kan de finale beginnen men is benieuwd hoe het vandaag zal gaan met het verdelen van de punten.

De rode volvo uit Harskamp mag de strijd opengooien en dat doen ze. Een hele mooie run levert hun de afstand van 103.46 meter op. Het gele dafje van Bos veevoeders komt er aan, en met een knap gereden run met de voorwielen in de lucht komt Robert niet verder dan 89.35 meter. Bad Bull is de volgende volvo in de finale, ze gaan van start en dan opeens plof en ze staan stil. Een losgeschoten turboslang is het euvel en de afstand van 14.07 is veel te kort voor deze truck. Als laatste team Hendrikse voor de wagen en ze gaan met gezwinde spoed van start en goed van start en opeen is het klaar, de koppeling wordt ingetrapt want de witte lijn kwam wel erg dichtbij. 89.06 meter is de afstand en goed voor een 3e plaats vandaag. P. Bos veevoeders mag de 2e plaats mee naar huis nemen en de volvo uit Harskamp was de beste vandaag hier in Oudenhoorn. Helaas voor de mannen van Bad Bull net naast het podium maar een 4e plaats is zeker niet slecht.

1e volvo fh 16 harskamp

2e p bos

3e team hendrikse

effe een filmpje

 

 

http://www.truckpullers.nl/umbraco/ImageGen.ashx?image=%20/media/12589/057.JPG%20&width=%20800

 

 

wedstrijd verslag renswoude

Jan van Bentum voor de sleepwagen, de Scania deed goed want hij reed de eerste Full Pull. Daarna kwam Team Hendrikse, ook hun reden met de Scania Full Pull. JB Trading  ook hun reden een Full Pull. Daarna kwam Robert Bos voor de sleepwagen, de kleine gele DAF werd gestopt bij de 88,17 meter. Maar omdat er gereden werd volgens de VTN regelementen had hij nog een tweede kans later om alsnog een Full Pull te halen. Daarna kwam Bramos Repair voor de sleepwagen, de Volvo werd ook tot stoppen gebracht bij de 80,82 meter. Daarna kwam de Bad Bull voor de sleepwagen, en strandde bij de 95,45 meter. De, Volvo van Dijk kwam tot stilstand bij de 88,73 meter. Als laatste kwam de rode Volvo FH16 uit Harskamp voor de sleepwagen, ook hun reden een dikke Full Pull. Daarna was het tijd voor de 5 trucks voor de herkansing om een Full Pull te halen. Als eerste kwam team Speelziek voor de sleepwagen, de Scania kwam bij de 78,19 met een klap tot stilstand. Daarna was het aan Robert Bos, en reed met zijn kleine gele DAF ook een Full Pull. Daarna was het aan Bramos Repair, de Volvo klonk niet erg lekker en werd tot stoppen gebracht bij de 85,10 meter, wel 5 meter verder als de eerste poging maar niet genoeg. Daarna kwam de Bad Bull voor de sleepwagen, en werd tot stoppen gebracht bij de 83,70 meter  Daarna was het tijd voor de Volvo van Dijk, helaas kon ook deze Volvo niet de Full Pull halen en kwamen ze tot stilstand bij de 90,85 meter.

De finale werd gereden door 5 trucks: Jan van Bentum, JB Trading, Hendrikse, P. Bos Veevoeders en de Volvo FH16 uit Harskamp. Als eerste kwam Jan van Bentum voor de sleepwagen, de Scania 143 reed fluitend weg met veel zwarte rook maar kwam bij de 79,35 meter tot stilstand. Een nette eerste afstand Jan! Daarna was het aan Gerco Hardeman van Hendrikse Verhuur om te laten zien wat hun Scania 143 kon, hij reed netjes weg en kwam een heel klein stukje verder tot stilstand bij de afstand van 81,15 meter. Daarna was het aan JB Trading om een afstand te gaan neerzetten, maar werd door de sleepwagen tot stilstand gebracht bij de 73,82 meter. Daarna was tijd voor Robert Bos, Robert had een vliegende start maar helaas werd ook hij tot stoppen gebracht bij de afstand van 72,72 meter. Als laatste kwam de Volvo FH16 uit Harskamp voor de sleepwagen, zou deze sterke Volvo FH16 weer een Full Pull rijden zoals we eerder hebben gezien? Ze reden netjes weg, zochten de goede kant van de baan uit maar ook hun werden tot stoppen gebracht door de sleepwagen bij de afstand van 81,83 meter.

verslag wordt mede mogelijk gemaakt door bad bull .

1e volvo fh 16 harskamp

2e hendrikse

3e jan van bentum

effe een filmpje

 

 

14-06-2013 473-BorderMaker - Renswoude 14-06-2013

WedstrijdVerslag staphorst

Zaterdag 8 juni de truckpullers rijden in Staphost hun puntenwedstrijd. .Rond de klok van 2 uur mogen de sporttrucks beginnen. Pieter Bos mag als eerste de baan op en laat dmv een mooie proeftrek een full pull noteren maar de sleepwagen wordt zwaarder gezet en hij komt dus weer terug later. Bramos repair met zijn proeftrek is met de afstand van 91.68 meter niet tevreden en ook hij komt terug later voor de herkansing. Bad Bull de volvo gaat op weg en helaas een lekkage tijdens de run dwingt hun tot stoppen bij de 93.24 meter  Team Hendrikse goed op dreef deze ronde rijdt gewoon een mooie Full Pull en hoopt op een finalerun hier in Staphorst. De beul uit Harskamp (volgens de speaker) ook weer in topconditie dwingt de scania van Hendrikse een finale af door het rijden van ook een Full Pull. JB Trading heeft het goede spoor ook te pakken en zet een mooie afstand van 106.16 meter neer, en komen misschien wel terug om ook finale te rijden maar even afwachten nog voor de mannen van de Renault. Pieter Bos met zijn gele Daf op de baan gaat ietwat moeizaam van start en komt helaas door koppelingsproblemen niet verder dan 100.39 meter. Bramos repair opnieuw voor de sleepwagen en Jacco doet het iets beter dan in zijn proeftrek. Helaas ook voor hem geen finale plaats want 95.22 meter is niet ver genoeg vandaag. De laatste kans om een finale te rijden is voor Jan van Bentum. De oranje met blauwe scania gaat goed op weg en stopt pas bij 103.44 meter en ook Jan komt terug om een finale run te maken.

De finale wordt gereden door 2 Scania's, een volvo en een Renault, en als de Big Benz aangepast is dan kunnen ze beginnen. Als eerste team Hendrikse op de baan met Corne H. achter het stuur. Corne houdt het hoofd koel en gaat van start. De scania wordt bij de 96.13 meter tot stilstand gebracht door de sleepwagen. De volvo FH16 uit Harskamp komt er aan voor zijn poging. De volvo gaat van start en een hele strakke run maakt dat we een afstand van 100.91 meter kunnen noteren en dit levert hun ook een podiumplaats op maar welke dat is nog even afwachten. Andre met zijn Renault is de 3e finalist die de baan op komt. De mannen van JB trading weten inmiddels hoe het spelletje werkt en dat blijkt de laatste weken wel. De opmars in het klassement is begonnen en Andre moet vandaag de verwachtingen waar maken. Helaas komt hij niet aan de afstand van zijn voorgangers Als laatste Jan van Bentum voor de sleepwagen en ook hij wil graag weer op het podium staan maar moet eerst nog even rijden om te kijken of hij zijn droom waar kan maken. Jan gaat rustig van start en probeert het maar hij komt helaas niet verder dan 79.64 meter,

1e volvo fh 16 harskamp

2e team hendrikse

3e jb trading

4e jan van bentum

WedstrijdVerslag hoogeveen

Zaterdag 1 juni 2013.

Vandaag mochten alleen de Sport Trucks rijden in Hoogeveen voor de punten.

De reis er naar toe is al een hele trip, alleen de heenreis is gemiddeld voor alle deelnemende Sport Trucks 120 km en dan moet je ook nog terug!
Helaas zat ook de zon niet in weersverwachting, wel een behoorlijke fris tot zeer koude wind kregen de deelnemers en hun trouw volgende fans / supporters.
Bij aankomst gelijk maar geïnformeerd hoe laat de trucks zouden rijden, dat bleek behoorlijk allemaal van een leien dakje te gaan in Hoogeveen. De tijd stond voor kwart over 5 en dat ging volgens de leiding ook lukken, gelijk maar om sleeptrekkers gevraagd, dat koste enige tijd maar alle deelnemende trucks waren op tijd bij de weegbrug, en er kon precies op tijd starten! Dat is ook erg fijn!
Als eerste kwam de rode Volvo FH16 voor de sleepwagen. Hij kwam goed op gang maar werd bij de 97,77 meter tot stilstand gebracht. De sleepwagen werd lichter afgesteld en Team Hendrikse mocht gaan starten. Gerco had de eer om vandaag met de Scania te rijden en reed moeiteloos een Full Pull. De sleepwagen werd toch maar weer iets zwaarder afgesteld. Daarna mocht JB Trading de afstand gaan neerzetten, de blauwe Renault had de gang er goed in en haalde heel netjes de 110 meter , de eerste Full Pull. De sleepwagen bleef in deze afstelling staan en de beurt was aan Bramos Repair om de afstand te gaan neerzetten. De Volvo reed netjes weg, maar had niet veel grip op deze leembaan en kwam bij de 83,96 meter tot stilstand. Niet genoeg voor een finaleplaats. Daarna mocht de Bad Bull het gaan doen, ook deze matzwarte Volvo houdt niet van een leembaan en kwam bij de 98,89 meter tot stilstand. Daarna kwam P. Bos Veevoeders voor de sleepwagen, Robert Bos reed mooi weg, de gele kleine DAF maakte er weer een mooie show van, met de voorbanden hoog in de lucht ging hij over de baan maar kwam bij de 95,28 meter tot stilstand. Daarna kwam Jan van Bentum voor de sleepwagen, zou deze Scania wel van deze baan houden? Hij reed mooi weg, met een hele beste zwarte rookpluim kwam ook hij te stoppen bij de 95,71 meter. Daarna was de Volvo FH16 weer aan de beurt, de verwachtingen zijn toch wel dat ook hij de Full Pull gaat halen, maar ook deze Volvo FH!6 heeft moeite met de afstelling en de baan en komt bij de 102,82 meter tot stilstand, dus goed voor de tweede finaleplaats. Als laatste komt dan Team Hendrikse voor de sleepwagen, Gerco was goed uitgeslapen en had goed opgelet want hij ging over de linkerzijde van de baan zo door naar de 104,17 meter, goed voor de derde en laatste finaleplaats. Er wordt alleen een finale gereden als de truck verder als de 100 meter lijn komt.

De finale is tussen de Scania van team Hendrikse, de Renault van JB Trading en de Volvo van Volvo FH16 uit Harskamp.

De sleepwagen wordt weer zwaarder gezet en als eerste mag JB Trading voor de sleepwagen komen, met Andre achter het stuur rijdt de Renault weer met een vliegende vaart weg, met veel zwarte rook zet hij de nette afstand van 92,18 meter neer. Daarna is het de beurt aan de rode Volvo FH16 uit Harskamp. De eindvlagger steekt de groene vlag omhoog, de beginvlagger ook en de rode Volvo FH16 begint aan zijn trekbeurt, de chauffeur zal best twee of drie keer met zijn ogen geknipperd hebben, wat het publiek langs de kant ook zeker deed, maar tot ieders verbazing kwam er een trekker baanverzorging zo naar hem toe rijden toen hij bij de 30 meter reed! Dit is toch wel een hele grote communicatiefout en levensgevaarlijk! De rode Volvo stuurde direct naar rechts en herstelde zich buiten verbazing erg goed en zette de mooie verdiende afstand van 101,49 meter neer. Als laatste rijder in de finale mocht team Hendrikse, de Scania ging goed van start en bleef netjes door rijden, kwam ook met de voorwielen los van de grond en kwam tot stilstand bij de 98,08 meter goed voor de tweede plaats.

UITSLAG HOOGEVEEN 1 JUNI 2013:

1. Volvo FH16 harskamp 102,82 - 101,49

2. Team Hendrikse 104,17 - 98,08

3. JB Trading FP - 92,18

4. Bad Bull 98,89

5. Team Van Bentum 95,71

6. P. Bos Veevoeders 95,28

7. Bramos Repair 83,96

effe een filmpje

 

Hoogeveen 2013

 

WedstrijdVerslag stroe

Vrijdag avond 24 Mei een truckavond in Stroe bedoelt als opwarmertje voor de wedstrijd zaterdag de 25e

De aftrap was voor Bad Bull en met een mooie proeftrek laten ze een afstand van 102.79 meter noteren en ze gaan de ze run over doen want dit smaakt naar meer. De Volvo uit Harskamp gaat een beetje moeizaam van start maar dan blijkt hoe sterk deze Volvo is,een Full Pull mogen we voor hen opschrijven. Jan van Bentum uit Barneveld doet het goed dit jaar en hoopt hier op zijn thuiswedstrijd ook goed te presteren. Helaas voor Jan komt hij niet verder dan 84,68 meter. Bramos repair met zijn Volvo, deze truck maakt een indrukwekkend geluid wanneer hij op weg gaat. De laatste meter gaat niet hard maar iedere centimeter is er een denkt Jacco. 82..57 meter kunnen we voor hem opschrijven. JB Trading heeft de stijgende lijn te pakken en deze mooie blauwe Renault is erg goed op weg. En de afstand van 103.23 meter is gewoon goed voor deze mannen en misschien mogen ze wel terug komen in de finale. P. Bos veevoeders ,klein maar dapper als deze truck is komt de baan op. Vorig jaar veel pech hier op de baan en vandaag rijden ze gewoon hun run. Helaas voor Pieter komt hij niet verder dan 77.96 meter maar het belangrijkste volgens de speaker is zowel het gele Dafje als de sleepwagen zijn nog heel dus kan de wedstrijd verder dit jaar. Hendrikse kampioen 2012 heeft geduchte concurentie dit jaar, Corne gaat goed op weg en hij rijdt zich door een hele mooie run gewoon de finale in en de scania komt dit nog een keer op de baan terug om de fianle te rijden. Bad Bull met zijn officiele run heeft achteraf de juiste beslissing genomen enwant ze komen nu veel verder. 107.40 meter is genoeg om de finale te rijden. Speelziek vaak problemen met de toerensensor dit jaar, heeft dit onder controle vandaag maar hij komt niet goed weg tijdens zijn poging, en nieuwe poging volgt en ook nu komt het niet goed. Problemen met de brandstofpomp zijn de oorzaak hiervan.

En dan de finale tussen 2 volvo's, 1 scania en 1 renault en dat gaat spannend worden dus. Als eerste de mannen uit Harskamp voor de Take it Easy en met een gigantiche run rijden ze gewoon weer een full pull maar dan in de finale en met een zwaarder afstelling. JB Trading gaat heel goed op weg maar helaas komen ze te kort, de Renault komt niet verder dan 83.52 meter. Team Hendrikse wil weer een superfinale rijden net als in Didam maar helaas nu voor hen geen full pull, 80.74 meter is hun afstand en meer zat er niet in vandaag. Lest best luidt een bekend gezegde maar gaat dit ook op vandaag, nog even en we zullen het weten. De Bad Bull is van start en zoals de laatste wedstrijden gezien goed onderhanden genomen afgelopen winter. Hij klinkt goed en houdt ook goed vast en het belangrijkste het vermogen is ook oke. De mannen glimmen tijdens de run want ze rijden Hendrikse voorbij, JB trading wordt ook voorbij gereden en dan zijn het best wel veel meters naar de full pull lijn nog. Helaas voor Dirk en Henk komen ze hier niet aan maar 95.39 meter is gewoon goed voor een 2e plaats hier in Stroe.

1 juni zijn de sporttrucks in Hoogeveen om hier weer voor de punten te strijden. Tot dan misschien.